Happy new year

In het klaslokaal klinkt de muziek van Abba! 'Happy new year! Het is het startsein van het tweede gedeelte van het schooljaar.

De kinderen zitten na de vakantie vol met verhalen. Een leuke manier om de verhalen te laten vertellen is om gebruik te maken van de coöperatieve werkvorm 'Zoek de valse.

Het fijne van deze werkvorm is, dat iedereen actief is!

Hoe werkt het?

De kinderen schrijven naast twee waargebeurde verhalen bewust een foute gebeurtenis op een blaadje.
Op het startteken, in dit geval 'happy new year' van Abba, wandelen de kinderen door het lokaal.
Wanneer de muziek stopt zoeken de leerlingen hun dichtstbijzijnde klasgenootje op.
Ze presenteren aan elkaar de drie stellingen.
Zoek de valse eruit! De leerling raadt welke stelling onjuist is en welke twee stellingen juist zijn.
Wanneer de muziek weer verder gaat eindigt het gesprek en wandelen de kinderen weer verder, wachtend op een volgende muziekpauze.

Bron: http://www.innovatieraaf.nl/zoek-de-valse-happy-new-year/

Marc Coolen